Lekdetectie: laat lekken opsporen door de specialisten van DSK

Een lek kan voor veel schade zorgen

  • Een bruine vlek op je muur?
  • Een vervelende geur in je woning die maar niet wegtrekt?
  • Plots een veel hogere factuur voor je waterverbruik?

Dat zijn allemaal signalen die erop wijzen dat je last hebt van lekkage. Niks zo vervelend als een lek. Een kleine hoeveelheid waterverlies kan al vlug voor grote schade zorgen.

Maar waar zit het lek ergens? Voor je het lek kan laten herstellen, laat je DSK uitzoeken waar het lek precies zit.

Doe een beroep op DSK, jouw lekdetectiebedrijf in jouw buurt

Sedert jaar en dag zijn wij jouw lekdetectie expert. Al meer dan 10 jaar sporen wij lekken op en zorgen wij ook voor de herstelling of ontstopping van het lek.

Jouw voordeel? Wij voeren zelf al onze detectiewerken uit. Dat is anders bij grote lekdetectiebedrijven waar er veel personeelswissel is. Wij doen alles zelf!

Snel en juist lekken opsporen

Wij maken er werk van om jou zo snel mogelijk uit de penarie te helpen. We weten maar al te goed dat het niet fijn is om last te hebben van lekkage. Bel ons en we staan vlug aan je deur om het lek op te sporen.

Voor alle soorten lekkage en lekken

Of je nu last hebt van een waterlek of een gaslek, wij lossen het voor je op:

Is het werk niet al te groot of te complex, dan zorgen wij ook het herstellen van je lek of voor een degelijke ontstopping.

We zijn thuis in allerlei technieken om lekken snel en precies op te sporen

Als gespecialiseerd lekdetectiebedrijf gebruiken wij allerlei technieken om lekken en lekkage zonder breekwerk op te sporen. Wij volgen ook regelmatig bijscholing om de nieuwste en modernste lekdetectietoestellen goed en efficiënt te leren gebruiken.

Deze meettoestellen, lektesten en hulpmiddelen gebruiken we het vaakst om lekken vlug en zonder breekwerk op te sporen:

Infraroodcamera

Onze infraroodcamera detecteert breuken en lekken in leidingen. Ook om de oorzaak van opstijgend vocht te achterhalen, is onze infraroodcamera heel accuraat.

Aquafoon

Onze aquafoon zetten we in om lekkende leidingen onder de vloer te ontdekken.

Traceergas

Met traceergas sporen we al vlug lekken op in leidingen. Ideaal voor lekken in gasleidingen.

Rioolcamera en endoscoop

Onze rioolcamera gebruiken we bijna dagdagelijks om septische putten en regenwaterputten op te sporen. Ook handig om een rioolnetwerk mee in kaart te brengen. Met onze endoscoop kunnen we achter wanden op zoek gaan naar lekken.

Rookgenerator

Met onze rookgenerator voeren we een rooktest uit. Zo ontdekken we snel waar dat vervelende lek in je dak, gevel, riolering, … precies zit. En ook de oorzaak van die vervelende geur sporen we met onze rookgenerator op.

Kleurstoftest

Met deze nauwkeurige kleurstoftest ontdekken we onder meer lekken in platte daken en afvoerleidingen.

Vochtmeter en hydrometer

Met een vochtmeter meten we het vochtgehalte in muren, daken, kelders, … om zo – voor je verzekering bijvoorbeeld – te bewijzen dat het wel degelijk om een lek of een vochtprobleem gaat.

Druktest

Met de druktest zetten we – zoals de naam het zelf zegt – veel druk op de leiding. Met traceergas gaan we vervolgens na of er drukverschil is. We leveren een attest af als dat nodig is. Met zo’n druktest tonen we aan dat de waterleidingen goed geplaatst zijn en er geen lekken zijn.

Als het nodig is, herstellen we je lek!

Hebben we je lek gevonden en kunnen we dat direct ook herstellen? Dan doen we dat! Ingewikkelde breuken of complexe herstellingen laten we over aan gespecialiseerde collega’s. Maar een verstopte afvoer, een lekkende rioolbuis of een kapotte leiding, herstellen we onmiddellijk!

Een vochtplek? Stank in huis die maar niet verdwijnt?

Een hoge waterfactuur?
We helpen je met een snelle en precieze lekdetectie!

Bel lekdetectiebedrijf DSK op +32 14 820 922 of +32 496 18 50 99!