Vochtproblemen in huis: opstijgend vocht, schimmelvorming

Vocht zorgt voor schade in huis

  • Vieze vochtvlekken op je muren?
  • Komt je behang of pleisterwerk los?
  • Zoutuitslag op je buitenmuur?
  • Vreemde vliegjes overal in je huis?
  • Muffe geur in huis?

Al deze ongemakken en schade wijzen op vochtproblemen in je woning. Maar door wat wordt dit vochtprobleem veroorzaakt? Roep de hulp in van DSK en voorkom verdere schade door vochtproblemen.

Mogelijke oorzaken van vochtproblemen

Vocht in je woning kan allerlei oorzaken hebben. In veel gevallen is dat een waterlek, maar ook een slechte ventilatie kan bijvoorbeeld aanleiding geven tot vochtplekken op de muren.

De kunst is om de oorzaak van je vochtprobleem snel en efficiënt te vinden. Wij hebben jarenlange ervaring in het opsporen van vochtproblemen en hebben de nodige professionele apparatuur om dat te doen!

Opstijgend vocht door verkeerd geplaatste waterkering

Opstijgend vocht komt dikwijls doordat de zogenaamde waterkering niet correct geplaatst is. De waterkering is een kunststoflaag of roofing die de metselaar op de eerste rij stenen plaatst om vocht tegen te houden en – zoals de naam zelf zegt – het water te keren. Als die waterkering niet hoog genoeg of correct geplaatst is, komt het water erboven. En krijg je dus optrekkend vocht in je muur. Met onze meetapparatuur en detectietoestellen ontdekken we snel en efficiënt waar je probleem van opstijgend vocht door veroorzaakt wordt!

Bouwafval in de spouwmuur geeft ook vochtproblemen

Een spouwmuur zorgt ervoor dat je woning voldoende geventileerd wordt. Nu gebeurt het wel eens dat metselaars of ander vakmannen bouwafval in de spouwmuur achterlaten. Dat kan achteraf vervelende en hardnekkige vochtproblemen veroorzaken.

Op de binnenmuur kunnen zich dan vochtvlekken aftekenen. Of er hangt een muffe geur in je huis. Met onze apparatuur en jaren ervaring ontdekken we snel of je vochtige muren te wijten zijn aan bouwafval in je spouwmuur.

Optrekkend vocht door … een daklek

Water kan langs je gevel naar binnenkomen of via een lekkend dak. In huis krijg je dan vocht dat eruitziet als opstijgend vocht. Terwijl het eigenlijk strikt genomen geen optrekkend vocht is, maar dus veroorzaakt wordt door een lek. Dat is belangrijk om dat ook te detecteren en juist te interpreteren.

Voor je je muren laat injecteren: zoek de oorzaak van opstijgend vocht!

Opstijgend vocht wordt vaak aangepakt door muren te injecteren. Voor je je muren laat injecteren, laat je best eerst onderzoeken wat dat opstijgend vocht veroorzaakt. Vaak lijkt het opstijgend vocht, maar is het eigenlijk iets anders dat voor een vochtprobleem zorgt. Vermijd nodeloze kosten en laat DSK eerst de oorzaak van je vochtige muren onderzoeken!

Schimmelvorming en vocht gaan vaak samen

Schimmel wijst vaak op een vochtprobleem. Je kan dan met speciale producten de schimmel aanpakken en verwijderen. Maar als je de oorzaak niet aanpakt, komt het schimmelprobleem vaak gewoon terug. Schimmel wordt meestal veroorzaakt door een lek of opstijgend vocht of een slechte ventilatie. Wij zoeken uit wat die schimmelvorming in je woning veroorzaakt.

Vochtprobleem? DSK is jouw expert in vochtdetectie

Bij vochtproblemen, raadpleeg je best een expert in vochtdetectie. Zelfwerkend patroon Geert van DSK is met zijn vele jaren ervaring, zijn voortdurende bijscholing en professioneel materiaal jouw vakman! We komen altijd snel ter plaatse en als het mogelijk is zorgen we ook voor herstelling van je leiding, kraan, riool, …

Een vochtplek op je muur? Loskomend behang of pleisterwerk? Opstijgend vocht in je muren?

We helpen je met een snelle en precieze vochtdetectie!

Bel vochtdetectiebedrijf DSK op +32 14 820 922 of +32 496 18 50 99!